CONTACT  AJUTOR

ACASA   CONTACT   AJUTOR

Lansare de carte TVA de la A la Z. Ghid practic - ediția a 2-a - autor Mariana Vizoli

Lansare de carte

TVA de la A la Z. Ghid practic

ediția a 2-a

 

Camera Consultanților Fiscali și Editura Hamangiu vă invită să participați la evenimentul de lansare a cărții scrise de Mariana Vizoli, TVA de la A la Z. Ghid practic – ed. a 2-a, revizuită și actualizată în colaborare cu Mădălin Ispas.

Evenimentul va avea loc joi, 29 iunie 2023, începând cu ora 17:00, la sediul Camerei Consultanților Fiscali din str. Alexandru Constantinescu nr. 61, sectorul 1, București.

 

DESPRE CARTE

TVA de la A la Z. Ghid practic este, așa cum o sugerează și titlul, un îndrumar, o călăuză care îl poartă pe cititor, pas cu pas, prin toate hățișurile TVA; o analiză clară, pe firul Codului fiscal și al normelor metodologice de aplicare, în contextul legislației europene și al practicii recente și relevante a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Această carte reprezintă o construcție fundamentată, înainte de orice, pe experiența multor ani de practică. Doamna Mariana Vizoli, specialist ancorat temeinic în fiscalitate și bun înțelegător al acestor realități volatile, compune și descompune pe înțelesul tuturor explicațiile greoaie ale legii, traducându-le prin exemple simple și clare.

Această a doua ediție, revizuită și actualizată, prezintă modificările Codului fiscal ca urmare a celor din Directiva TVA din perioada 2019‑2023, dar și alte modificări legislative, dintre care cele mai importante sunt:

  • remediile rapide, așa numitele quick fixes, prevăzute de Directiva 2018/1910, referitoare la simplificări pentru stocuri la dispoziția clientului, noi condiții de fond pentru aplicarea scutirilor de TVA la livrarea intracomunitară de bunuri, simplificări pentru tranzacțiile în lanț;
  • pachetul e-commerce din Directiva 2455/2017 prin care au fost implementate regimurile speciale OSS și IOSS;
  • revizuirea complexă a Capitolului III privind lo­cul operațiunilor, pachetul e‑commerce având influență asupra vânzărilor la distanță și a serviciilor prestate către persoane neimpozabile;
  • aplicarea cotelor de TVA, datorită numeroaselor modifi­cări intervenite asupra cotelor reduse;
  • scutirile de TVA la exportul de bunuri (influențe semnificative ca urmare a alinierii la legislația vamală prin prevederile O.M.F.P. nr. 103/2016).

 

DESPRE AUTOR

Mariana Vizoli este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter&Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultanților Fiscali, fiind implicată în activitatea de consultanță fiscală, susținerea de seminare și conferințe pe probleme de fiscalitate.

Este cadru didactic asociat la Facultatea de drept din cadrul Academiei de Studii Economice unde predă materia TVA la cursurile postuniversitare.

Doamna Vizoli a avut o carieră de 18 ani în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, unde a îndeplinit mai multe funcții, printre care director, director general adjunct, director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate.

Un eveniment organizat de Camera Consultanților Fiscali și Editura Hamangiu.

 

 

Membrii Camerei Consultanților Fiscali vor beneficia, în baza codului cupon “CONSULTANT_TVA_2023” de o reducere de 25% din prețul de copertă al cărții, pentru precomenzile plasate din magazinul virtual al Editurii Hamangiu.

Pentru detalii și precomenzi, vă rugăm să accesați următorul link:

https://www.hamangiu.ro/tva-de-la-a-la-z-ghid-practic

 

Intrarea la evenimente este liberă, dar condiționată de completarea formularului de înregistrare de pe http://conferinte.hamangiu.ro

Locurile sunt limitate. Date de contact conferinte@hamangiu.ro; telefon: 021-336.04.43; 031-805.80.20

 

Essential SSL